A RENDES ANYÁK

Ma már mindenkinek természetes, hogy egy nő egyszerre feleség, anya, háziasszony és mellette saját karriere van. A kettőt összeegyeztetni nem mindig egyszerű feladat.

Mert egy rendes anya az óvodai ünnepségekre házi buktával és pogácsával érkezik. Az iskola kapuban várja a kicsengetést. Jelmezt varr a farsangi bulira. Kikérdezi a leckét. Este mesét olvas, hétvégén kirándul, szabad idejét pedig a játszótéren tölti. A lakásban természetesen egy szem pókháló sincs, van viszont minden esete meleg vacsora.

A munkahelyén 100%-ot teljesít, elvégre ezért kapja a fizetését. Kreatív, nyitott az újdonságokra, mindeközben mindig friss, összeszedett és mosolygós.

A valóság pedig úgy működik, hogy lopva, hogy minél kevesebben lássák odacsempészed az oviba a bolti teasüteményt. Megesik, hogy mire a gyerekért mész, már a portás vigyáz rá. Utolsó pillanatban elrohansz a kölcsönzőbe jelmezt keresni és az iskolába menet reggel a kocsiba kérdezed ki a leckét. Az esti meséről meg ne is beszéljünk, mert te alszol el előbb. Iskolai ünnepség előtti este veszed észre, hogy a csemete kinőtte a fekete nadrágját és egész úton a suli felé azt mondogatod, hogy ne merjen feszengeni, mert szétreped a hátán a fehér ing.

Munkahelyeden a prezentáció előtt 5 perccel veszed észre, hogy rossz a számítás, elfelejtetted átnézni az előző nap kapott anyagot és ráadásul szalad a harisnyád.

Magadon érzed Anyád szemrehányó tekintetét. Szánalmat látsz a szomszéd néni szemében, amikor megsimogatja a gyereked buksiját és úgy gondolod, hogy a főnököd sem elégedett veled. Azt érzed, hogy összecsaptak a hullámok a fejed felett, képtelen vagy az elvárásoknak megfelelni, akár hogy igyekszel, semmit nem csinálsz jól.

  • Miért érzed így?
  • Miért akarsz mások minden elvárásának megfelelni?
  • Te mit várnál el a többiektől?
  • Elmondtad már ezt nekik?
  • Szíved szerint mit csinálnál másképpen?

Mert lehet, hogy a valóságban Anyád szívesen megsütné a pogácsát, a szomszéd néni megvarrná a farsangi jelmezt és a főnököd sem felejtette el, hogy a múltkor az ő számítása sem volt jó, ráadásul kivetted a pörköltfoltot a nyakkendőjéből.

(Mike Éva)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s