Lomtalanítsunk!

Sokszor búcsút intettünk már egy-egy háznak, lakásnak és egy kisebb költözés ezen a tavaszon is előttünk áll. Ilyenkor az ember először lomtalanít: mondjuk nem biztos, hogy kell ez a világháborús gázálarc, ezt inkább eladom. Ez a baseball-ütő is gyanús. (Hogy került ez ide egyáltalán? Lehet, hogy még az amerikai nagybácsim hagyta itt? Tekintve, hogy nincs is amerikai nagybácsim, tényleg gyanús- dobjuk csak ki!) No, ezt a fehér csipkés ruhát a nagymamámtól azért mindenképpen megtartom…

Arra gondolok, milyen jó lesz, amikor csak a tényleg szükséges dolgokat visszük majd át az üres lakásba, milyen szép lesz a fölösleges holmik nélkül, mennyire jól fog érvényesülni az az izgalmas új kép a tiszta fehér falon!Aztán elgondolkoztam azon, hogy a gondolataimat valahogy sokkal ritkábban “lomtalanítom”, pedig kellene. Hogy miért? Főleg hogyan lomtalanítson belsőleg az ember?

Szívesen megosztom a kedvenc módszerem, amit eddig minden “gondolat- lomtalanításnál” megtartottam. Ez arra jó, hogy a limitáló, korlátozó, “nem tudom, nem merem, nehéz lesz” gondolatainkat ki tudjuk selejtezni. Tehát egy ilyen tavaszi gondolat-lomtalanításnál biztos elő fog bukkanni az “ezt nem lehet megcsinálni” című tipikus gondolat. Ha szeretnél mégis egy újabb, egy klasszabb, modernebb gondolatot elsajátítani, kérdezd inkább ezt: “Hogyan lehetne ezt mégis megcsinálni?..” Hajrá, kezdjünk hát lomtalanítani! – megéri néha a régi, poros gondolatokat is átnézni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s