Szemüveg

Először csak közelebb ültem a lámpához, azután erősebbre cseréltem az izzót, de nem segített. Szemüveg kell! Nem nagy dolog, egy koron túl mindenkinek szüksége lesz rá. Egy koron túl… Tényleg, nagyjából félidőnél tartok. Mit is értem el? Van egy remek családom, jó munkám, minden klassz. Irány a szemész!
Látok! Tisztán látom a könyvet, a monitort. Sajnos a szemem körül az apró ráncokat és az ősz hajszálaimat is. Ez van. Félidő. Irány a fodrász!
Értekezleten megdicsérték az új frizurámat, a szemüvegemről diszkréten nem tettek említést. Pedig mennyi mindent látok vele tisztábban. Munkatársam még meg sem szólal, már tudom mit fog mondani. Határidő, prezentáció, értekezlet. Unom. Hány éve is csinálom?
Hétvégén a gyerekek kirándulni mennek. Megkértek ne menjek ki a pályaudvarra zsebkendőt lobogtatni, mert ciki és senkit nem kisérnek ki a szülei. Hiába, megnőttek. Ezentúl nem lesz rám szükségük?
Férjem este mondta, hogy póker hétvége lesz a régi csoporttársakkal. Sebaj, ha senki nem lesz itthon, legalább nyugodtan kitakarítom a házat. Persze se az új frizurámat, se a szemüvegemet nem vette észre. 20 év házasság. Mi ez a gombóc a torkomban?
Azután mindenki elment. Az első óra remek volt. Kényelmesen ittam egy kávét. Majd rájöttem, hogy egyre sűrűbb a csend körülöttem. Felvettem a szemüvegem és megálltam a tükör előtt. Ideje volt szembenézni önmagammal.
Tényleg minden annyira klassz? Ezt akartam? Valóban nem vagyok többre képes? Hogyan tovább? Ez már mindig igy lesz? Képes vagyok változtatni az életemen? Hogyan? Mit fog mondani a környezetem? Kire számíthatok majd? Mivel kell majd megkűzdenem? Bele merek vágni? Vagy egyszerűen állítsam a fotelt a lámpa mellé és tanuljak meg csipketerítőt horgolni? Szemüvegem már van hozzá.
www.mikeeva.hu
#coaching#életközépválság#újrakezdés 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s